top of page

Woonkamers, parken en meer... omgetoverd tot Yoga Studio!

Vanaf 16 maart tot 1 juli 2020 moesten yogastudio’s dicht. Dit om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Tijdens de eerste lockdown waren woonkamers omgetoverd tot yoga studio’s en de populariteit van online yoga volgen nam toe. Ook yogastudio’s speelden hier snel op in waaronder Yoga Ground met IGTV, Hillegersberg Studio en Namasté Studio met Youtube video's.

Op deze manier voelden yogi’s zich nog steeds verbonden met hun vertrouwde yogastudio/docent.


Yoga in het Park, aan de Nieuwe Maas, in het Café...


Udine volgt yoga- en pilateslessen bij Refit Delft en geeft het volgende aan: “Heel fijn dat de yoga- en pilateslessen online kunnen blijven gaan. Al merk ik wel dat mijn motivatie om de lessen weer online te gaan volgen minder aan het worden is. Het fijne aan het volgen van een yoga op locatie is dat de docent gerichtere aanwijzingen kan geven, en het is heerlijk om even op een andere locatie zijn.”

In de zomer gingen de coronacijfers gingen omlaag en yogastudio’s mochten weer open en in de parken en cafés werden yoga events georganiseerd, waaronder van Louzen in het Vroesenpark, Island Yoga op Noordereiland en Plug yourself into an offline yogasession with lunch bij de CultureHub Rotterdam.

Nu, na maanden van fluctuerende sociale beperkingen, delen een aantal yogi’s hoe het er voor staat met hun motivatie en het volgen van yogalessen.

Eliza: “Het is een geweldige manier om contacten op te doen, te bewegen en unieke locaties in Rotterdam te ontdekken.

Eliza komt uit Polen, woont inmiddels alweer twee jaar in Rotterdam en heeft meegedaan met de “Plug yourself into an yoga session with lucnch” bij de CultureHub. Eliza: “Het is een geweldige manier om contacten op te doen, te bewegen en unieke locaties in Rotterdam te ontdekken.”

Eliza geeft verder aan dat ze het lastig vindt om zelf de motivatie te vinden om na een werkdag te gaan sporten, helemaal nu ze geen groepslessen kan volgen. Ze is nog op zoek naar oplossingen om tijdens deze tweede lockdown in beweging te blijven.


3 Tips voor motivatie


Om yogi’s als Udine en Eliza een hart onder de riem te steken willen we graag een paar tips geven om te blijven bewegen.

  1. Zie bewegen niet als iets dat op je to-do lijst staat, maar als een onderdeel van je “zijn”, oftewel identiteit. Kortom ook al hou je totaal niet van sporten, zeg tegen je zelf: “ik ben een sporter.” Op deze manier verandert je zelfbeeld en word je gemotiveerder.

  2. Plan je training zo vroeg mogelijk in, voordat verleidingen en obstakels verschijnen die overwonnen moeten worden.

  3. Bereid je mentaal voor. Leg bijvoorbeeld de avond van tevoren je sportkleding klaar voor je ochtend yogasessie.

Verbind


Vond je dit artikel waardevol? Deel het met anderen!

Volg onze social mediakanalen en blijf op de hoogte van yoga events georganiseerd door Namasté Studio.


IMG_0138_edited.jpg

Hi gorgeous,

Mensen in hun kracht zetten met Yoga dat is wat Stephanie graag doet.

Ze combineert graag verschillende yogastijlen tijdens haar lessen. 
Haar lessen zijn geroemd om hun vrolijke noot.

Stephanie: "Yoga, mindfulness en andere zelfzorgmethodes zijn dagelijks helende kunstvormen voor welzijn en persoonlijke ontwikkeling."

Blijf op de hoogte van nieuws en acties!

Yeah, namasté!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page